luni, 12 mai 2008

Microsoft Language Portal

Microsoft a lansat Microsoft Language Portal, un portal „conceput să permită persoanelor şi comunităţilor din întreaga lume să interacţioneze între ele şi cu specialiştii lingvistici ai Microsoft în probleme legate de terminologia IT”.

Dintre caracteristicile interesante de pe acest portal am reţinut

* Instrument de căutare terminologică: în opinia mea, aceasta este caracteristica cea mai importantă, cel puţin pentru neiniţiaţii în localizare Microsoft. Chiar dacă portalul în sine este actualmente disponibil în numai 11 limbi, puteţi folosi acest instrument pentru a căuta terminologie specifică de produs pentru TOATE limbile în care sunt localizate produse Microsoft. Practic baza de date internă TRES, care până acum era disponibilă numai intern, pentru prestatorii de servicii de localizare, este acum deschisă întregului public - lucru extrem de util.
* Feedback pe aspecte terminologice: puteţi trimite către Microsoft feedback în privinţa terminologiei pe care o folosesc în produsele lor.

Microsoft Language Portal poate fi accesat la această adresă.

Şi încă ceva: de pe acest portal (mai precis de la această adresă) puteţi descărca ghidurile de stil folosite pentru localizarea produselor Microsoft.

Niciun comentariu: